Tuinhoutmarkt heeft voor u de volgende artikelen

€ 179,80/ m²

Tuinwand afromosia

Een houten tuinwand in Afromosia ( Afrormosia) zorgt voor een strakke en moderne afsluiting met uiterst duurzaam tropisch hardhout. De palen zitten hierbij aan de achterzijde van de omheining waardoor er geen onderbreking is door zichtbare palen. Het resulaat is een bijzonder mooie afsluiting, met een luxueuze tint dankzij de warme uitstraling van het afromosia hout. Houtsoort: Afromosia ( afrormosia) Duurzaamheidsklasse: 1 Bekleding is mogelijk met planchetten in volgende maten: - 15 x 110 mm netto Voor een hoogte van 187 cm heeft u 17 planken nodig. - 15 x 130 mm netto Voor een hoogte van 182 cm heeft u 14 planken nodig. Lengtes van de planchetten variëren volgens beschikbaarheid tussen 2 en 5 meter. Naast de planchetten bieden we ook de mogelijkheid aan voor een dubbel blokprofiel, parallellogram, latten,... ( zie rubriek: gevelbekleding) Voor een hardhouten tuinwand dienen de palen steeds met 75 cm tussenafstand geplaatst te worden (om het 'leven' van het hout te beperken). Er wordt steeds gewerkt met vierkante hardhouten palen. Hiertegen wordt dan langs de voorzijde de tand- groef planken bevestigd. Laat ons uw project weten, wij maken u graag een berekening.

Meer informatie »
nieuw

€ 44,20/ m²

Tuinwand bankirai

Profiteer nu van onze strakke en ontzettend duurzame bankirai schuttingsplanken, de perfecte oplossing voor het plaatsen van een tuinwand. Deze plank werd glad geschaafd en de hoeken werden mooi afgerond. Bovendien werden er 2 lijnen in de plank gefreesd om op speelse wijze een symmetrisch effect te creëren. Houd je niet van deze lijnen? Dan kan je perfect ook de effen zijde van de plank gebruiken. Je kan ze planken zelfs perfect dubbel geschrankt plaatsen met halve plank spatie om een verrassend resultaat te verkrijgen. Dit tropische hardhout werd perfect gedroogd om een optimale stabiliteit te bekomen. De voortreffelijke bruine kleur zal op termijn ook nog eens mooi vergrijzen. Bovendien is zijn scherpe, voordelige prijs een zegen voor de portemonnee. Kortom: de prijs-kwaliteitsverhouding van deze tuinwandplank is subliem. Aan jou om hem onmiddellijk in huis te halen! Specificaties: - Houtsoort: bankirai - Dikte-breedteverhouding: 16 mm dik x 145 mm breed - Beschikbaar in lengtes 1.80 m en 3.35 m (beide als verticale of horizontale plaatsing mogelijk) - Perfect om dubbel en geschrankt te plaatsen, met voegbreedte naar keuze

Meer informatie »

€ 119,40/ m²

Tuinwand ceder - 4zijdig tandgroef

Houten tuinwanden zorgen voor een heel strakke gesloten schutting die niet wordt onderbroken door de verticale palen. Er dient op regelmatige afstand een vierkante paal in de grond geplaatst te worden waartegen de tand- en groef planken (blokhutprofiel) bevestigd worden langs de voorzijde. Ceder hout is sterk, duurzaam en heeft een mooie egale vergrijzing. Dit hout wordt vooral toegepast in de wellness als bekleding van sauna's en bijgebouwen. Het hout heeft een bijzonder aangename geur die ook bij een tuinwand optimaal tot zijn recht komt. Voor een gesloten wand met Ceder planchetten dienen de palen elke meter geplaatst worden. Ceder planchetten meten standaard 180 cm lengte.

Meer informatie »

€ 59,00/ m²

Tuinwand eik

Een houten tuinwand in Eikenhout zorgt voor een stralle naturelle afsluiting met uiterst duurzaam Europees hardhout. De palen zitten namelijk aan de achterzijde van de omheining waardoor er geen onderbreking is door zichtbare palen. Eik geeft uw afsluiting en heel natuurlijke warme uitstraling, met een heel mooie vergrijzing. Eiken hout heeft in tegenstelling tot dennenhout of tropisch hout, meer 'leven' in zich, waardoor een stevige achterstructuur heel belangrijk is. Het effect van deze eiken tuinwand is een heel organische naturelle afsluiting. Houtsoort: Europese Eik Duurzaamheidsklasse: 2 Afmeting plank: 1.8 x 14.5 x 180 cm ( netto 12,5 cm) Deze planken hebben een dubbele tand,voor een ideale overlapping, ook bij vlakke plaatsing. ( Z- profiel) Voor een hoogte van 187 cm heeft u 15 planken nodig. Er dient op regelmatige afstand ( elke 0.90 m voor eiken bekleding) een vierkante hardhouten paal in de grond geplaatst te worden waartegen de planken bevestigd worden. Door op regelmatige afstand palen te plaatsen wordt het 'leven' van de planchetten maximaal beperkt. Dit artikel is niet meer beschikbaar

Meer informatie »

€ 23,80/ m²

Tuinwand geimpregneerd

Houten tuinwanden zorgen voor een heel strakke gesloten tuinomheining die niet wordt onderbroken door verticale palen. De planchetten met tand groef verbinding worden namelijk langs de voorzijde op de palen bevestigd waardoor een heel modern en strak effect wordt verkregen. Dankzij het gebruik van geimpregneerd dennenhout heb je voor een bijzonder aantrekkelijke prijs, een zeer strakke afsluiting. Er dient op regelmatige afstand een vierkante paal in de grond geplaatst te worden waartegen de tand- en groef planken (blokhutprofiel) bevestigd worden langs de voorzijde. De palen dienen ca elke lopende 1,2 meter geplaatst worden. Dit komt heel mooi uit met de lengte van de grenen planchetten = 360 cm. Voor de palen heeft u de keuze tussen geimpregneerde of hardhouten palen. Steeds minimum 65 cm in de grond te plaatsen. Afmeting Tand-&Groefplank: 20 x 145 mm / 360 cm ( netto 130 mm) Voor een hoogte van 182 cm heeft u 14 planken nodig. Na verloop van tijd zal dit hout mooi vergrijzen. Laat ons uw project weten, wij maken u graag een berekening.

Meer informatie »
promo

€ 34,55

€ 31,40/ m²

Tuinwand Geïmpregneerd Grenen - Verticaal

Door het plaatsen van een houten tuinwand krijg je een strakke doorlopende wand die niet wordt onderbroken door palen. De planchetten met tand & groef verbinding worden namelijk langs de voorzijde op de palen bevestigd waardoor een heel modern en strak effect wordt verkregen. Plaats je de bekleding verticaal, dan lijkt je tuin optisch zelfs iets ruimer. Het bevestigen van een zwarte aluminium boven- en onderregel zorgt ervoor dat je tuinafscheiding is afgewerkt tot een stevig en stijlvol geheel. Dankzij het gebruik van geïmpregneerd Zweeds naaldhout heb je voor een bijzonder aantrekkelijke prijs, een zeer strakke tuinwand. Dankzij het impregneren van het hout wordt een verhoogde duurzaamheid verkregen waardoor het hout voor alle buitentoepassingen gebruikt kan worden. Door de behandeling heeft het hout een lichte groene schijn, die heel snel gaat verdwijnen door contact met zon en regen. Het hout gaat daarna mooi vergrijzen. De opvallende vlammentekening van het hout zorgt voor een mooie charmante uitstraling. Plaatsing: Bij het plaatsen van een verticale tuinwand kan je de verticale planken/planchetten bevestigen op 2, 3 of 4 horizontale balkjes die je bevestigt tegen de verticale hardhouten palen. De bevestiging van de planchetten doe je best altijd met inox of RVS schroeven of nagels. Je kan ook kiezen om je verticale planken/planchetten te fixeren tussen de aluminium onder- en bovenregel. Deze onder- en bovenregel worden dan horizontaal gemonteerd tegen de verticale hardhouten of aluminium palen. In dit geval worden de planken/planchetten niet vastgeschoten tegen een houten structuur, maar zitten de planken tussen de horizontale onder- en bovenregel gefixeerd. Afmeting Tand-&Groefplank: 28 mm dik x 145 mm breed (netto 130 mm). Beschikbare lengte: 180 en 200 cm. Voor de bevestiging van de planken wordt aangeraden om steeds met inox of RVS bevestigingsmateriaal te werken. De aluminium boven- en onderregels zijn apart te bestellen.

Meer informatie »

€ 59,95

€ 49,95/ m²

Tuinwand hardhout

Bent u op zoek naar strakke en ontzettend duurzame hardhouten schuttingsplanken? Dan zijn deze tuinwandplanken in tropisch hardhout een uitstekende optie. Deze planken van 19 mm dik worden gekenmerkt door hun hoge fysieke sterkte waardoor ze zeker en vast tegen een stootje kunnen! Bovendien ogen deze schuttingsplanken in tropisch hardhout zeer modern dankzij hun beperkte hoogte van 90 mm. Deze planken kunnen zowel horizontaal als verticaal geplaatst worden, waarbij je de breedte van de voeg tussen de planken ook volledig zelf kan kiezen, naar eigen voorkeur. Dit tropisch hardhout heeft een optimale stabiliteit dankzij het ideale drogingsproces dat het heeft ondergaan. De kleur die bestaat uit verschillende bruintinten zal op termijn ook nog eens mooi vergrijzen. Bovendien is zijn scherpe, voordelige prijs een zegen voor de portemonnee. De planken kunnen heel plaatselijk soms pinholes vertonen. Dit zijn gaatjes veroorzaakt door een insect die zicht voeden met sappen uit de boom. Eenmaal de boom gekapt, stopt de sapstroom, en sterven de insecten, waardoor geen nieuwe pinholes meer kunnen ontstaan. Indien je enkel perfecte planken wenst te gebruiken neem je best 5-10% extra.

Meer informatie »
nieuw

€ 1190,70/ pak = 52,5/M2

Tuinwand Ipé

Een nieuwigheid in ons gamma zijn deze zeer mooie geschaafde Ipé planken. Dankzij de korte lengtes zijn deze planken heel gemakkelijk verwerkbaar, en in te zetten voor allerlei constructies en bekledingen, waaronder ook een houten wand, een afsluiting, of zelfs als terrasplank. Deze planken kunnen zowel verticaal al horizontaal geplaatst worden tegen een houten structuur, om zo een prachtige vlakke wand te krijgen in jouw tuin, die bovendien de hoogwaardige kwaliteit heeft van Ipé voor een héél betaalbare prijs. Dankzij de dikte van 19 mm ben je zeker van een hoge stabiliteit van het hout. Deze planken zijn heel netjes afgewerkt, geschaafd, en voorzien van een lichte afronding aan de zijkanten. Laat steeds een klein voeg van minstens 5 millimeter tussen de planken bij plaatsing. Deze planken zijn beschikbaar in 5 verschillende lengtes, en worden enkel per vol pak van 168 stuks verkocht. Lengte 90 - 120 - 150 - 180 -210 cm

Meer informatie »

€ 599,00/ stuk

Tuinwand iroko - grenen verticaal

Deze nieuwe tuinwand in iroko is, in tegenstelling tot de andere tuinschermen, opgebouwd uit verticale planken met verschillende breedtes. De verticale planken worden op de horizontale latten geplaatst en vormen samen één paneel. De palen zijn niet zichtbaar waardoor ze er niet uitzien als afzonderlijke elementen. Ze smelten wel samen tot één geheel. Het speelse lijnenspel wordt opgebouwd uit planken met diverse afmetingen. Daardoor wordt een originele symmetrie gecreëerd. Kortom, een visuele topper. Deze wand wordt bevestigd aan palen met diameter 9x9 en L-hechtingen. Standaard bieden we deze aan in iroko hardhout en geïmpregneerd grenen. Dit kunnen we ook aanbieden in padouk, ayous, iroko met losse latten, maar niet in paneelvorm. De planken kunnen zowel horizontaal als verticaal geplaatst worden. je kan ze ook aan twee zijden installeren. Afmeting steunregels: 45 x 56 mm Bevestiging verticale planken aan latten met inox nagels Afzonderlijke eindlat ook beschikbaar.

Meer informatie »
nieuw

€ 86,85

€ 69,95/ m²

Tuinwand merbau - 4zijdig tandgroef

De gekende moderne tuinwand in tropisch hardhout merbau zorgt voor een mooie strakke moderne afsluiting in uw tuin. Merbau is duurzaam, sterk en heeft origineel een goudgele tot bruinachtige kleur, zonder opvallende houttekening. Merbau kan tijdelijk wat 'bloeden', dit zijn de inhoudsstoffen die sel zullen verdwijnen door de regen. Het resultaat is een egale wand die heel mooi gaat vergrijzen. Het grootste voordeel is de beschikbaarheid van kopse tand en groef planchetten, waardoor er nagenoeg geen verzaagd verlies is. Ook de plaatsing verloopt op deze manier een heel pak sneller. Door voor merbau te kiezen bespaart u dus heel wat geld, waardoor de prijs een pak voordeliger zal uitkomen dan planchetten zonder kopse tand groef. duurzaamheidsklasse 1 afmeting: 15 mm dik, 135 mm netto hoog , met kopse tand groef! Lengtes variëren volgens beschikbaarheid tussen 2 en 5 meter. Palen steeds voor hardhouten bekleding steeds met 75 cm tussenafstand plaatsen.

Meer informatie »
promo

€ 98,95

€ 94,95/ m²

Tuinwand padouk - 4zijdig tandgroef

Een houten tuinwand in Padouk zorgt voor een strakke en moderne afsluiting met uiterst duurzaam tropisch hardhout. De palen zitten namelijk aan de achterzijde van de omheining waardoor er geen visuele onderbreking is door zichtbare palen. Wij hebben zeer mooie padouk planchetten met tand en groef in hoogte 11 en 13 cm . Deze zijn perfect voor gebruik bij deze tuinwanden, en zorgen voor een héél luxueze uitstraling van uw afsluiting Houtsoort: Padouk ( padoek - padouck) Duurzaamheidsklasse: 1 Onze 100% foutlozeplanchetten met 4zijdige tandgroef van 15x 130 cm zorgen steeds voor een perfect resultaat, tegen de allerlaagste prijs. Beschikbaar in een mix tot 3 meter lengte ( volgens beschikbaarheid) Wil je iets meer reliëf, kan je gebruik maken van ons dubbel blokmotief of een triple profiel. Voor een wand met een hardhouten bekleding dient er op regelmatige afstand (elke 75 cm) een vierkante hardhouten paal in de grond geplaatst te worden waartegen de tand- en groef planken bevestigd worden. Door op regelmatige afstand palen te plaatsen hebben de planchetten geen mogelijkheid tot ' leven'. Naast de klassieke planchetten bieden we ook heel wat andere mogelijkheden: parallellogrammen, latten, blokprofielen die zowel horizontaal als verticaal gebruikt kunnen worden ( zie cathegorie: GEVEL ) Laat ons uw project weten, wij maken u graag een berekening.

Meer informatie »
promo

€ 132,20

€ 114,95/ m²

Tuinwand Tali 28 mm! - Verticaal

Met een tuinwand kan je vrij eenvoudig een strakke, houten tuinafsluiting creëren die visueel niet onderbroken wordt door zichtbare palen. Aan de voorzijde van de palen worden de houten planken bevestigd, met als resultaat een bijzonder strakke en unieke omheining. De zwarte boven- en onderregel zorgt voor een moderne, hedendaagse touch aan je tuinwand. Deze tuinwand in Tali heeft een heel mooie houttekening met mooie lange lijnen. Origineel heeft het hout een goudgele tot oranjebruine kleur die na verloop van tijd heel mooi gaat vergrijzen. Deze verticale tuinwand wordt geplaatst in combinatie met hardhouten of aluminium palen. De effen of vlakke planchetten zorgen voor een cleane en rustige uitstraling. De voegen tussen alle planchetten zijn ook heel subtiel, waardoor het lijkt alsof jouw tuinwand bestaat uit een grote plank. Plaatsing: Bij het plaatsen van een verticale tuinwand kan je de verticale planken/planchetten bevestigen op 2, 3 of 4 horizontale balkjes die je bevestigt tegen de verticale hardhouten palen. De bevestiging van de planchetten doe je best altijd met inox of RVS schroeven of nagels. Je kan ook kiezen om je verticale planken/planchetten te fixeren tussen de aluminium onder- en bovenregel. Deze onder- en bovenregel worden dan horizontaal gemonteerd tegen de verticale hardhouten of aluminium palen. In dit geval worden de planken/planchetten niet vastgeschoten tegen een houten structuur, maar zitten de planken tussen de horizontale onder- en bovenregel gefixeerd. Netto hoogte: 13 cm (14,5 cm bruto). De planken worden geleverd in lengte 180 of 200 cm. (Lengtes volgens beschikbaarheid).

Meer informatie »

€ 81,05

€ 72,95/ m²

Tuinwand thermo ayous

Een strakke houten schuttingswand is vrij eenvoudig te plaatsen door de houten planken aan de voorzijde van de palen te bevestigen. Hierdoor bekomt u een tuinwand die visueel niet onderbroken wordt door de zichtbaarheid van de palen. Dit zorgt voor een zeer mooie en unieke afsluiting. U kan ervoor kiezen om de wand in thermo ayous te bekleden. Thermo ayous is een thermisch behandelde tropische zachthoutsoort. Deze houtsoort bevat geen knopen waardoor het uitermate geschikt is om een egale look te bekomen. Eenmaal vergrijsd ziet het hout er verder net zo uit als afromosia of padouk. Thermo ayous behoort bovendien tot dezelfde duurzaamheidsklasse als tropisch hardhout. Hun levensduur is dus evenwaardig (+25 jaar). De stoom- en hittebehandeling die het hout heeft ondergaan, past namelijk de celstructuur van de houtsoort aan waardoor de duurzaamheid sterk opgewaardeerd wordt. Daarnaast heeft deze houtsoort ook de voordelen van zachthout en laat het zich zeer gemakkelijk bewerken. Deze planchetten zijn voorzien van tand en groef (V-groef of mussenbek/visbek) voor een mooie aaneensluiting van de planken, wat zal zorgen voor een subliem eindresultaat van uw project. NIEUW: planchetten met 4 zijdig TANDGROEF Lengtes tussen 1,8m en 3,05m volgens beschikbaarheid. Laat ons uw project gerust weten, wij maken graag de berekening voor u op maat.

Meer informatie »
promo

€ 47,95/ m²

Tuinwand thermowood - 4zijdig tandgroef

Een mooie strakke houten wand gemaakt van thermowood planchetten zorgt voor een heel warme uistraling met een heel moderne look. Deze houten tuinwand zorgt voor een strakke afsluiting die niet visueel onderbroken wordt door de verticale palen. Door op regelmatige afstand een paal te plaatsen wordt een stevige structuur verkregen waartegen de tand-groefplanchetten (blokhutprofiel) aan de voorzijde bevestigd kunnen worden. Thermowood is thermisch behandeld dennenhout. Door de verhitting wordt de structuur van de houtcellen zo gemodificeerd dat het voor bacteriën en insecten niet meer als voedingsbron kan dienen en daardoor ook niet meer aangetast wordt. Een ander voordeel is dat het hout minder vocht opneemt waardoor het een grotere vormvastheid en levensduur heeft. Dit hout zal na verloop van tijd mooi vergrijzen. De duurzaamheid is klasse 1. De palen dienen elke 1 a 1,2 meter tussenafstand te hebben. Bekleding met planchetten is mogelijk in 2 versies: - planken van 235 cm met 4zijdige tand groef (kopse kanten hoeven niet te eindigen/starten op de palen) - planken van 3 a 5 meter zonder 2zijdigeTand groef (kopse kanten steeds starten/eindigen op de palen) Naast de klassieke planchetten / blokhutplanken kunnen deze wanden ook bekleed worden met andere gevelbekleding profielen/planken waardoor de wand een nog meer unieke uitstraling krijgt. Deze mogelijkheden vind je ook onder de rubriek 'gevelbekleding' . Laat ons uw project weten, wij maken u graag een berekening.

Meer informatie »

Tuinwand

Steeds welkom in onze toonzaal voor gericht advies of besprekingen over uw project!

Houten tuinwanden zorgen voor een totaal gesloten schutting die niet wordt onderbroken door de verticale palen.
Een strakke houten tuinwand, die niet onderbroken is door palen, creëert een uiterst strakke ' look' die zowel bij moderne als landelijke woningen perfect past.

De uiteindelijke uitstraling wordt vooral bepaald door de keuze van het hout.
De keuze van houtsoort zal ook de tussenafstand tussen de palen bepalen.

In tropisch hout bieden we volgende mogelijkheden aan: padouk (padouck, padoek), Afromosia (Afrormosia), Itauba, Merbau, purperhart
Elk van deze tropische houtsoorten heeft zijn eigen typerende houttekening en een andere originele kleur. De kleur zal na verloop van tijd steeds mooi vergrijzen waardoor enkel nog de houttekening zichtbaar zal blijven en het verschil zal maken. Tropisch hout heeft de grootste duurzaamheid, maar heeft ook nood aan een stevige structuur, zodat elke mogelijkheid tot 'leven' maximaal beperkt wordt. Hierdoor dienen de palen steeds elke 75 cm geplaatst te worden.

Naast de klassieken planchetten die zorgen voor een mooi vlak oppervlak is er in tropisch hout ook een groot gamma van verschillende profielen: parallellogram, latten, blokprofielen, dubbel blokprofiel, ... Deze zorgen voor een unieke toets, zodat echt de volledige vrijheid heeft in afwerking.
Ook de plaatsing van de latten kan verschil maken, dit kan zowel horizontaal als verticaal.

Andere mogelijkheden zijn ook eik, geimpregneerd grenen hout, thermowood en Ceder
Thermowood dennen hout heeft origineel een bruine kleur. Geimpregneerd dennenhout heeft door de wolmanisering een groene schijn. Bij beide zal de kleur vervagen om uiteindelijk mooi te vergrijzen, waardoor een heel natuurlijk effect wordt verkregen. Ook ceder hout wordt heel veel gebruikt voor dergelijke tuinwanden. Hierbij is zijn bijzonder aangename sauna-geur mooi meegenomen.

Eiken hout lijkt dan wat de vreemde eend in de bijt, toch geeft een eiken tuinwand een bijzonder natuurlijke en charmante uitstraling. Wel moet je rekening houden met het feit dat eik een heel ' levendige ' houtsoort is. Dit leven kunnen we deels opvangen door te zorgen voor een degelijke structuur waartegen de planchetten worden bevestigd. Toch kunnen we dit niet volledig uitsluiten, de voegen tussen de planchetten zullen dus minder gelijk zijn dan bij tropisch hout en dennenhout.
Dergelijke imperfectie zorgt juist voor het typische natuurlijke effect dat je van eik kan verwachten. Zijn mooie warme vergrijzing is ook mooi meegenomen.

Plaatsing
- respecteer steeds de aanbevolen tussenafstand tussen de palen zodat het 'leven' van het hout maximaal beperkt wordt.
- steeds 2a 3 mm voeg laten tussen de planchetten als uitzettingsvoeg
- steeds vijzen of nagelen met inox materiaal, om oxidatievlekken te voorkomen
- het begin en einde van een plank start en stop je steeds best op een paal
- naast het schieten met inox minibrad kan je best ook wat lijm aanbrengen op de paal ( pur-lijm, houtlijm, siliconenlijm) Op deze manier zitten de planchetten perfect vast.
- steeds werken met hardhouten palen die steeds 65-70 cm in de grond zitten
- palen in beton of stabilisé plaatsen voor optimale sterkte

Cookies | Uw privacy | Tuinhoutmarkt is onderdeel van EXZO