Tuinhoutmarkt heeft voor u de volgende artikelen

€ 13,00/ stuk

Douglas schorsplank

Mooie fijnbezaagde ruwe planken van lariks hout zorgen voor een heel naturelle uitstraling van uw tuinhuis, stal, dierenverblijf of zelfs een deel van uw woning of omheinig. Op deze schaaldelen van duurzaam lariks hout, ook wel boolplanken genaamd, is de schors nog aanwezig. Vandaar dat deze planken ook dikwijls schorsplanken genoemd worden. Lariks hout is een halfharde duurzame houtsoort met een lange levensduur die optimaal is bij gebruik als gevelbekleding. De boomstam is door de zaagmachine gegaan, maar verder heeft deze ruwe plank geen verwerkingen gehad. Ze is dus onbehandeld en hoeft ook geen verdere behandeling, waardoor ze onderhoudsvrij is. Het hout gaat mooi vergrijzen na verloop van tijd. Houtsoort: Douglas ( Europees Lariks ) Onbehandeld - blank hout  Profiel: schorsplank - schaaldeel - boolhout -boolplank Hoogte: tussen 18 en 22 cm ongeveer (afwijking toegelaten) Dikte: 20 mm  Lengte: 250-300-350-400 cm

Meer informatie »
promo

€ 30,40

€ 26,10/ stuk

Eiken plank fijnbezaagd

Eiken hout is Europees hardhout en heeft een heel warme, luxueuze en toch natuurlijke uitstraling. Door de typische tekening van het hout, wordt een sfeervolle uitstraling verkregen. Deze charme komt optimaal tot zijn recht in de bekleding van landelijke bijgebouwen, tuinhuizen, poolhouses, stallingen of dierenverblijven. Eiken hout heeft origineel een goudgele kleur die gaat vergrijzen tot een mooie egale grijstint. Eiken gevelbekleding is niet alleen mooi, maar ook enorm duurzaam en onderhoudsvrij. Het hout behoort tot duurzaamheidsklasse 2 waardoor je tientallen jaren zal kunnen genieten van de bekleding van jouw gevel, zonder dat het hout nood heeft aan een verdere behandeling. Deze planken kunnen horizontaal geplaatst worden waarbij ze mekaar deels overlappen voor een perfecte afwatering. Op die manier wordt het effect verkregen van een siding plank, maar tegen een veel lagere prijs. De planken kunnen ook verticaal geplaatst worden, met een kleine voeg tussen de planken. Afwerking: fijnbezaagd Afmeting: - 27 mm dikte - 19 cm hoogte Lengte: 250 en 300 cm lang beschikbaar

Meer informatie »

Planken

Ruwe fijnbezaagde planken komen perfect tot hun recht als een robuust ogende gevelbekleding wordt verwacht. Deze manier om de gevel te bekleden wordt vooral toegepast bij dierenverblijven en stallingen. Hier komt de grote hoogte van de planken optimaal tot hun recht in horizontale plaatsing.
De fijnbezaagde afwerking geeft het geheel een heel landelijke charme, die totaal verschillend oogt van geschaafde beplanking. De planken worden steeds zo geplaatst dat de ene plank de andere plank kan overlappen voor een ideale afwatering. Door deze plaatsing kan er ook nooit vocht aan de achterzijde van de planken. Deze manier van plaatsing is vergelijkbaar met sidings, maar zij hier niet voorzien van een schuin aflopend profiel met uitsparing achteraan.

Ook hier zal de keuze van houtsoort bepalen zijn voor de definitieve uitstraling.

Eikenhout is Europees hardhout, en heeft de meest egale tekening met hier en daar enkele knopen die de rustieke charme benadrukken.

Lariks (douglas, oregon) is een Europeese halfharde houtsoort, met een prachtige gevlamde tekening zonder grote hoeveelheid knopen. De absolute topper als het gaat over prijs- kwaliteit verhouding.

De keuze voor dit profiel heeft heel wat voordelen:

- Dit is de goedkoopste manier van gevelbekleding, als we de dikte van het hout meerekenen in de prijs per m².

- Deze fijnbezaagde planken passen perfect in de mooie landelijke uitstraling die verkregen wordt als we deze planken als siding plaatsen;

- Dankzij deze manier van plaatsing kunnen we een mooie zichtbare hoogte van ca 18 cm bereiken, die met veel andere profielen niet mogelijk is. Deze grote zichtbare hoogte zorgt voor een visueel minder drukke bekleding van de gevel, gezien er minder planken verwerkt dienen te worden.

- De plaatsing verloopt bijzonder snel, gezien de grote hoogte van deze planken.

- Er is steeds een ideale afwatering dankzij de overlapping van het hout. De planken zullen dus heel snel drogen na een regenbui. Door de overlapping kan er ook geen vocht aan de achterzijde van de planken.

PLAATSING

- Voorzie steeds voldoende overlapping (ca 2 cm).

- Bevestiging van het hout kan met vijzen of minibrads. Deze laatste zijn heel fijne nagels die geschoten worden met een nagelpistool. Minibrads zitten na het schieten lichtjes verzonken in het hout, waardoor slecht een minieme indruk zichtbaar is van 1 a 2mm in het hout. Dit is dus nagenoeg onzichtbaar. Als je schiet met deze nagels, adviseren we ook steeds om het hout te lijmen met PU- lijm, siliconenen of houtlijm. Door het hout zowel te schieten als lijmen zit het steeds 100% vast.

- Gebruik steeds inox materiaal voor de bevestiging. Sommige houtsoorten kunnen zwarte roestvlekken geven als ze in contact komen met gewone metalen. Ook gegalvaniseerde nagels kunnen na verloop van tijd dergelijke zwarten vlekken vertonen. Dus het gebruik van inox materiaal is absoluut aanbevolen.

- Voorzie steeds een regelwerk of achterstructuur met tussenafstand van ca 30 - 35 cm. Op die manier zitten de planchetten ca elke 30 cm vast, waardoor ze beperkt worden in hun 'leven'

Cookies | Uw privacy | Tuinhoutmarkt is onderdeel van EXZO