Tuinhoutmarkt heeft voor u de volgende artikelen

€ 712,25/ Scherm

Afromosia plankenscherm 21 mm

Een bijzonder luxueus tuinscherm opgebouwd uit afromosia (afrormosia) hardhout blokhutplanken. Afromosia is als houtsoort de absolute topper. Uiterst stabiel, een bijzonder mooie evenwichtige houttekening en steeds een prachtige vergrijzing. De dikte van de tand groef planken (21 mm), geplaatst in de bijhorende gleufpalen zorgt voor een uiterst duurzaam en stevig tuinscherm. Dankzij het tand- en groef blokhut profiel heeft u de volledige vrijheid in hoogte en breedte van de schermen. Deze rabatplanken zijn eenvoudig in de bijhorende gleufpalen (hardhout of aluminium) te plaatsen. Plaatsing tussen iroko gleufpalen. Deze zijn een stuk goedkoper dan afromosia palen, en hebben dezelfde vergrijzing. Afrormosia gleufpalen op aanvraag mogelijk. De lengte van deze planken is volgens beschikbaarheid: 180- 185 - 200 - 215 cm Netto hoogte: 13 cm ( 145 cm bruto) Voor een hoogte van 182 cm heeft u 14 planken nodig Hoger is mogelijk tot maximum 240 cm door extra planken toe te voegen . Prijsvoorbeeld: 182 cm hoog x 180 cm breed

Meer informatie »

€ 257,10/ Scherm

Basralocus plankenscherm 21 mm

Luxe tuinscherm opgebouwd uit tropisch hardhouten Basralocus tand-groefplanken. Deze blokhutplanken van 21 mm zorgen voor een bijzonder stevig tuinscherm waarbij je de volledige vrijheid heeft in hoogte en breedte. Basralocus behoort tot duurzaamheidsklasse 1, maar is minder gekend dan zijn populaire alternatieven padouk en afromosia. Hierdoor heb je een heel betaalbare hardhouten afsluiting, die totaal onderhoudsvrij is en even even mooi zal vergrijzen. De rabatplanken zijn eenvoudig in de gleufpalen in te schuiven, waardoor dit systeem perfect is voor doe-het-zelvers. Deze planken zijn zowel beschikbaar in netto hoogte 9 cm (10 cm bruto) en 13 cm (13.5 cm bruto). Planken van 13 cm hoogte passen in hardhouten en aluflex gleufpalen. Planken van 9 cm hoogte passen enkel in de hardhouten palen (niet aluflex) Tand- en groefplank: 21 x 90 mm netto > 20 planken nodig voor een hoogte van 180 cm ( tot einde beschikbaarheid) Tand- en groefplank: 21 x 130 mm netto > 14 planken nodig voor een hoogte van 182 cm Na verloop van tijd zal dit hout prachtig vergrijzen.

Meer informatie »

€ 269,95/ scherm

Itauba duo plankenscherm 20 mm

Dit hardhouten tuinscherm 'DUO' bestaat uit dubbele blokprofielplanken die mooi in elkaar passen dankzij de tand-groefverbinding. Hierdoor vormen de afzonderlijke planken van 20 mm dik, geplaatst in bijhorende gleufpalen, een heel stevig geheel als tuinafsluiting. Eén plank bestaat uit 2 parallellogramvormige blokjes met een lichte afschuining. Dit blokmotief geeft het hout een zekere diepte-effect, waardoor uw omheining een héél luxueuze uitstraling krijgt. Itauba is een Braziliaanse hardhoutsoort met een zeer grote duurzaamheid: klasse 1. Het hout heeft een goudgele tot bruine kleur die na blootstelling in zon en regen mooi zal vergrijzen. Deze houtsoort is totaal onderhoudsvrij. Dikte planken: 20 mm Zichtbare netto hoogte van de planken na plaatsing: 12 cm Voor een hoogte van 180 cm heeft u 15 planken nodig. Hoger is mogelijk tot maximum 240 cm door extra planken toe te voegen. Plaatsing van deze hardhouten planken kan tussen gleufpalen met gleufbreedte van 21 tot 23 mm zoals aluminium, beton, of hardhouten palen.

Meer informatie »

€ 291,20/ scherm

Moabi trio plankenscherm 20 mm

Dit hardhouten tuinscherm 'Trio' bestaat uit blokhutplanken die mekaar voor een klein deel overlappen waardoor ze mooi op mekaar aansluiten. Door de deelse overlapping van het hout zitten de planken heel stevig vast op mekaar. Elke afzonderlijke plank heeft 3 rechthoekige, lichtjes afgeronde blokjes aan de voorzijde, zoals een triple blokmotief. Dit driedubbel blokprofiel zorgt hierdoor voor een exclusieve tuinafsluiting met een bijzonder strakke uitstraling. Deze planken van 20 mm dik worden tussen gleufpalen geplaatst, waarbij u volledig uw gewenste en hoogte kan bepalen. Moabi is een Afrikaanse hardhoutsoort met een zeer grote duurzaamheid: klasse 1. Het hout heeft een bruinachtig roze tot donker bruinrode kleur die na blootstelling in zon en regen mooi zal vergrijzen. Deze houtsoort is totaal onderhoudsvrij. Zichtbare netto hoogte van de planken na plaatsing: 11 cm Voor een hoogte van 187 cm heeft u 17 planken nodig. Hoger is mogelijk tot maximum 240 cm door extra planken toe te voegen. Plaatsing van deze hardhouten planken kan tussen gleufpalen met gleufbreedte van 21 tot 23 mm zoals aluminium, beton, of hardhouten palen.

Meer informatie »

€ 493,55/ scherm

Padouk plankenscherm 21 mm

Een absolute topper als het gaat over duurzame, stabiele en onderhoudsvrije tuinafsluitingen. Dit tuinscherm opgebouwd uit stevige blokhut planken in hoogkwalitatief tropisch hardhout padouk (padouck, padoek) , zorgt voor een bijzonder strakke, onderhoudsvrije tuinafsluiting. Door de stevige tand- en groefplanken van 21 mm dik te plaatsen tussen de bijhorende gleufpalen heeft u de volledige vrijheid in hoogte en breedte van de schermen. Als gleufpaal heeft u de mogelijkheid om ook voor hardhout te kiezen of voor aluminium. Padouk is een van de meest gewaardeerde hardhoutsoorten voor buitengebruik, waardoor deze ook optimaal als tuinscherm tot zijn recht komt. Pas gezaagd heeft het hout een dieprode kleur, die na enkel weken al snel zal veranderen naar een warme bruine tint. Na ongeveer 1 jaar zal het hout mooi egaal vergrijsd zijn. De lengte van deze planken is volgens beschikbaarheid: 180- 185 - 200 - 215 cm Netto hoogte: 13 cm ( 145 cm bruto) Voor een hoogte van 182 cm heeft u 14 planken nodig Hoger is mogelijk tot maximum 240 cm door extra planken toe te voegen . Prijsvoorbeeld: 182 cm hoog x 180 cm breed

Meer informatie »
nieuw

€ 320,00

€ 295,00/ Scherm

Tali / Okan Plankenscherm 28 mm

Een enorm stevig tuinscherm dankzij de grote dikte (28 mm!) van de Tali of Okan hardhouten planken. Deze tand en groef blokhut planken passen mooi in mekaar en vormen zo, in combinatie met de bijhorende gleufpalen, een uiterst stevig geheel als afsluiting van uw tuin. Dankzij tand- en groefplanken heeft u de volledige vrijheid in hoogte en breedte van de schermen. Tali heeft een heel mooie houttekening met mooie lange lijnen. Origineel heeft het hout een goudgele tot oranjebruine kleur die na verloop van tijd heel mooi gaat vergrijzen. Okan is een zeer duurzame houtsoort afkomstig uit West-Afrika. Het hout heeft een prachtige goudbruine kleur en een opvallende, fijne nerfstructuur en kan goed tegen vocht en insecten. Okan hout wordt vaak gebruikt voor buitentoepassingen zoals terrasplanken, schuttingen en gevelbekleding. Dankzij de dikte van 28 mm passen deze planken in heel wat gleufpalen die een standaardopening hebben van 30 mm zoals aluminium palen, maar ook hardhouten u-profielen en betonpalen in arduinblauwe of betongrijze kleur. Netto hoogte: 13 cm ( 145 cm bruto) Voor een hoogte van 182 cm heeft u 14 planken nodig.

Meer informatie »

Hardhout plankenscherm

Een prachtig systeem waarbij tand- en groefplanken geplaatst worden tussen bijhorende gleufpalen. Dankzij het blokhut profiel van de planken passen ze steeds mooi in mekaar waardoor één heel stevig geheel wordt gevormd. Deze eenvoudige opbouw van dit scherm maakt dit niet alleen héél gemakkelijk om zelf te plaatsen, maar biedt het ook heel wat flexibiliteit om alles mooi op maat aan te passen. Maak uw eigen tuinscherm op maat zowel in hoogte als breedte. U kan zelfs trapsgewijs te werk gaan, om de hoogt te laten toenemen of afnemen.

Door gebruik te maken van rabatdelen, ook rabatplanken of tand- en groefplanken genaamd, kan u op een heel eenvoudige manier alles zelf bepalen.
Deze tand en groef planken voor het maken van dergelijke schuttingen zijn beschikbaar in geïmpregneerd hout, hardhout (Itauba, Moabi, Padouk, Afromosia, Tali), Thermowood (18 en 28 mm dik) of composiet (Duofuse, Twinson).
De planken worden eenvoudig in de gleufpalen geschoven. Deze gleufpalen zijn zowel beschikbaar in beton, aluminium als in hout. Een betonplaat onderaan kan zorgen voor een mooie overgang met de aarde/grond. Hierdoor rusten de planken niet op de grond. Je kan natuurlijk ook steeds de onderste plank enkel cm's boven de grond vastmaken, waarop alle andere planken rusten.

Aantal planken
Op basis van de vermelde lengte en hoogte van de planken, kan je heel gemakkelijk uitrekenen hoeveel planken je nodig hebt voor het maken van je afsluiting. Voor sommige houtsoorten zoals Padouk en Afromosia zijn de lengtes volgens beschikbaarheid. Het prijsvoorbeeld is hier steeds gerekend op basis van een een lengte van 180 cm. Mocht de lengte 180 cm niet beschikbaar zijn, brengen we u onmiddellijk op de hoogte om de alternatieve lengtes te bespreken.
Hou er ook steeds rekening mee dat hout organisch materiaal is, niet alle planken zijn exact gelijk van kleur of houttekening. Net zoals het aanbevolen is bij terras en gevelbekleding om 5 tot 10% extra te nemen om uitval op te vangen, is het ook voor dergelijke tuinschermen aanbevolen om steeds enkele planken extra te nemen.

Plaatsing
U hoeft gewoon de gleufpalen in de grond te plaatsen en op te vullen met de bijpassende tand groef planken. Het klinkt eenvoudig, en dat is het ook. Het enige waarmee rekening gehouden moet worden is de lengte van de planken. Deze kan variëren volgens type of houtsoort of volgens beschikbaarheid. Als u de combinatie wil maken met een betonplaat kan het zijn dat deze ook aangepast dient te worden aan de lengte van de planken, al dan niet bij te slijpen op maat.
Enkele tips:
- Alvorens de palen te plaatsen: controleer steeds eerst op voorhand de lengtes van de planken. Het kan zijn dat hier een miniem verschil op kan zitten, waardoor de planken lichtjes bijgezaagd moeten worden op de kopse kanten. Bij sommige houtsoorten zoals Afromosia, Tali, Padouk, ... is het mogelijk dat de planken nog niet kops recht afgezaagd zijn. Deze zaag je best mooi recht af op maat. Op die manier is alles perfect gelijk en weet je de exacte tussenafstand tussen de palen.
- De palen perfect in lijn plaatsen door middel van een lazer of gespannen touw. Ook de hoogte van de palen is hier van belang.
- Voorzie steeds 0.5 tot 1 cm extra voeg zodat je de planken makkelijk in de palen kan schuiven. De planken hebben hierdoor ook de nodige uitzettingsvoeg.
- De palen voor dergelijk gesloten scherm dienen steeds vastgezet te worden in de grond met beton of stabilisé. Dit geeft uw tuinscherm een veel grotere stevigheid.
- De betonplaat dient mogelijks nog aangepast / bijgeslepen te worden in functie van de lengte van de planken.
- Planken nooit vastvijzen/vastschieten tegen de gleufpalen. Hout moet kunnen 'leven'. Door vochtopname en afgave zal het hout zwellen of krimpen waardoor deze planken steeds vrij moeten kunnen bewegen in de gleufpalen.

Cookies | Uw privacy | Tuinhoutmarkt is onderdeel van EXZO