Tuinhoutmarkt heeft voor u de volgende artikelen

promo

€ 116,49

€ 105,90/ Scherm

Geimpregneerd plankenscherm 28 mm - Zweeds naaldhout

Dankzij deze gleufpalen en rabatplanken heeft u de volledige vrijheid in hoogte en breedte van de schermen. Deze tand-en groefplanken (ook blokhutplanken of blokhutprofiel genaamd ) zijn eenvoudig in de gleufpalen in te schuiven. De gleufpalen hebben een opening van 30 mm waardoor de planken er perfect inpassen. De brede planken van 2,8 cm dik zorgen voor een heel stevig tuinscherm. Enkel de onderste plank dient vastgemaakt te worden aan de paal. (Of kan je laten rusten op een betonplaat) De overige planken kunnen dan bovenaan ingeschoven worden om het scherm op te vullen De bovenste plank is een gewone plank zonder tand, voor een mooie afwerking. Na verloop van tijd zal dit hout mooi vergrijzen. Beschikbare lengte: 180 en 200 cm Hoogte : 14.5 cm ( = 13 cm netto) Houtsoort: rood Noorse grenen Afkomst Zweden: dit staat garant voor de hoogste kwaliteit Voor een hoogte van 182 cm heeft u 14 planken nodig. Voor een perfecte bovenafwerking in combinatie met betonpalen met piramidekop kan je best de bovenste topplank wat inkorten. Plaatsing tussen gleufpalen in hout , beton of aluminium Al dan niet met een bijhorende betonplaat. Optie: bijpassende tuindeur breedte 100 of 120 cm

Meer informatie »
nieuw

€ 115,65

€ 105,14/ scherm

Geïmpregneerd plankenscherm verticaal - 28 mm Zweeds Naaldhout

Geïmpregneerde grenen plankenschermen zijn vooral bekend van de tand & groef blokhutplanken. Deze verticale schermen in combinatie met de zwarte aluminium boven- en onderregel zijn ideaal als je op zoek bent naar een hedendaagse, gesloten omheining van je tuin. Impregneren is een manier om hout te verduurzamen. Deze behandeling zorgt ervoor dat hout langdurig beschermd is tegen schimmels, insecten en bacteriën. Het hout heeft een bruine tot gele tint met een lichte groene schijn door de behandeling. Deze groene schijn zal heel snel verdwijnen waarna het hout mooi zal vegrijzen. Houtsoort: rood Noorse grenen Afkomst Zweden: dit staat garant voor de hoogste kwaliteit Plaatsing met aluminium GL36 palen. Tand en groefplanken: Dikte: 28 mm Lengte: 180 of 200 cm Hoogte : 14.5 cm ( = 13 cm netto) Een verticaal scherm van 182 cm breed x 180 cm hoog bestaat uit: 14 x tand en groef planken 14,5 cm breed (netto 13 cm) x 180 cm lang . Deze tand-en groefplanken (ook blokhutplanken of blokhutprofiel genaamd ) zijn eenvoudig te fixeren tussen de aluminium boven- en onderregel. De brede planken van 2,8 cm dik zorgen voor een heel stevig tuinscherm. Het boven- en onderprofiel zijn apart te bestellen.

Meer informatie »

Geïmpregn plankenscherm

Bij het plankenscherm in geïmpregneerd grenen hout wordt er steeds gewerkt met losse tand-groefplanken van 28 mm dik. Door de tand-groefverbinding passen de planken steeds perfect in mekaar. Bij dergelijke opbouw heeft u de vrije keuze in lengte en hoogte. Door meer of minder planken te plaatsen kan u de hoogte volledig zelf kiezen. Ook in breedte kunnen deze schermen ideaal op maat geplaatst worden. U kan de planken, in tegenstelling tot een vast tuinscherm, heel makkelijk op maat bijzagen.

Het impregneren van het dennenhout zorgt voor een heel duurzaam en uiterst betaalbaar tuinscherm. U geniet dus van een onderhoudsvrije tuinafscheiding voor een heel correcte prijs.

Ook voor de palen heeft u heel wat keuze, er wordt hier namelijk steeds met gleufpalen gewerkt die in heel wat verschillende materialen beschikbaar zijn. Nog een groot voordeel van het werken met gleufpalen is de snelheid van de plaatsing er van. Eenmaal de palen in de grond zitten, hoeft u enkel nog de planken erin te schuiven.

De meest duurzame palen zijn betonpalen en aluminium palen. Deze ondervinden geen negatieve invloed van een continu contact met aarde en grond. De betonnen palen zijn voorzien van een uitsparing voor een betonplaat. Maar ook tussen de aluminium palen kan makkelijk een betonplaat voorzien worden. Deze kan je dan mooi op maat bijslijpen zodat dit perfect past. Ook kan er gewerkt worden met geïmpregneerd grenen gleufpalen zodat er één mooi houten geheel verkregen wordt. Deze palen kunnen om hun levensduur nog verder te optimaliseren in een paalpunt of paalvoet geplaatst worden. Ook hier blijft een betonplaat tot de mogelijkheid behoren.

Een betonplaat is niet noodzakelijk een must. Je kan de onderste plank ook vastmaken aan de paal. Best doe je dit enkele cm's boven de grond, zodat er geen contact is tussen de onderste plank en de grond. Toch zorgt een betonnen plaat onderaan voor een mooie overgang en een perfecte afwerking.

Bijpassend bij dit systeem van losse tand-groefplanken in gleufpalen, bieden we ook een héél stevige tuindeur aan die opgebouwd is uit dezelfde blokhutplanken, geplaatst in een stevig kader. Hierdoor heeft deze tuindeur dezelfde stijl als de planken omheining.

Cookies | Uw privacy | Tuinhoutmarkt is onderdeel van EXZO